Ingrediënten
Mascarponemousse:
- 250g mascarpone
- 250g slagroom
- 50g kristalsuiker
- 2 eiwitten (M)
- Merg van 1 vanillestokje
Peren:
- 3 peren
- 1 citroen
- 25g suiker
- ½ kl kaneel
- steranijs
Afwerking :
- 8 bastognekoeken
- Topping karamel D.V. Foods
- Karamel deco D.V. Foods (bvb. Karamelblokjes)
Karamelblokjes
Bekijk dit productTopping karamel – Mascarponemousse
Recept
Bereiding
Verkruimel de bastognekoeken en verdeel over vier glaasjes.
Klop, voor de mascarponemousse, de mascarpone los met het merg van de vanillestok.
Klop de slagroom op met 50g kristalsuiker tot een dikke crème.
Doe de slagroom bij de mascarpone en klop nog even door.
Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel.
Verdeel de mousse over de glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
Pers de citroen uit en doe samen met de suiker, de kaneel en de steranijs in een pannetje. Schil de peren en snijd deze in kleine blokjes. Verwarm de blokjes peer in het vocht zodat ze zacht worden, maar wel nog stevig zijn. Laat afkoelen.
Afwerking
Verdeel de perenblokjes over de glaasjes, zorg dat er niet te veel sap mee komt.
Werk de glaasjes af met de karameltopping en wat karamelblokjes.